Tea a mindennapjainkban


2017 márc. 15.

Tea, a természet erejével

A 21. század felgyorsult világában, egyre jobban érezzük azt, hogy szükségünk van időközönként leülni, elcsendesedni, magunkra figyelni. Visszahív a természet, szinte örömforrásként éljük meg, ha zöld környezetben tölthetünk el pár napot. Lépten- nyomon az egészségtudatosságra hívják fel a figyelmünket, amiben már eligazodni szinte lehetetlen.

Együnk gyümölcsöket, igyunk sok folyadékot, vizet, teát, a megfelelő minőségű ételek fogyasztásáról már nem is beszélve. Mozogjunk minden nap, de minimum heti 3-4 alkalommal, rendszeresen. Mindezt napi 10 óra munka, család, és egyéb elfoglaltságok mellett, nagyon nehéz kivitelezni.

Mégis valahol az "ösztönénünk" keresi a megoldást, hogy egészségesebben tudjuk leélni az életünket. A 7 milliárd lakosú Földön rengeteg különbözőséggel találkozhatunk. Más és más kultúrával, gondolkodásmóddal, szokással. Mindenki a sajátjára esküszik és ez így is van rendjén. De talán ami a közös a 7 milliárd emberben, hogy mind itt lakunk ezen a bolygón, a szervezetünk 70 % -a vízből áll. Tehát a megfelelő mennyiségű  folyadékbevitel az egyik legfontosabb szerveztünk egészséges működéséhez. Egy biztos, ez minden emberre igaz.

Vannak népcsoportok, ahol tudatosabban többet tesznek, a kultúra, a hagyománymegőrzés miatt több teát fogyasztanak. Nézzük csak meg az Angolok, híres tea délutánjait. Szokásukká vált, hogy naponta fogyasztanak különböző ízű, természetes teakülönlegességeket. Gyümölcs, fekete, zöld, mate, rengeteg típusú teát tudunk fogyasztani és beépíteni a mindennapjainkban.

Mitől érezzük, hogy egyre jobban szükségünk van a tea fogyasztására?

  • a szálas teák egytől egyig természetes növényekből, cserjékből épül fel
  • nincs benne tartósítószer, adalékanyag mentesek
  • egyenesen a természetből
  • hidegen is fogyasztható
  • egészségmegőrző

Ami azt illeti, ha a természethez igyekszünk vissza nap mint nap, akkor ennek egyik módja, ha megisszuk naponta a számunkra legfinomabb és egészségesebb összetevőjű készítményeket és teremtünk magunknak 10 percet a feltöltődésre. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk, ahhoz, hogy egy egészségesebb, harmonikusabb életet éljünk.

 A legértékesebb és legtöbb, amit adhatunk magunknak, ha használva a természet erejét, a mindennapokba becsempészve elfogyasztjuk azt, ezzel meghitt pillanatokat ajándékozva magunknak.