Rooibos jótékony hatásai


2017 Március 15.

Rooibos jótékony hatásai

A rooibos, másnéven vörös fokföldi rekettye, egy Dél – Afriakai cserje növény. A kedvező élettani hatásai és finom íze miatt, már évszázadok óta kedvelt tea.

Összeszedtük, miért is érdemes rendszeresen fogyasztani, milyen jótékony hatással van szervezetünkre. A réz színű, mézes ízű, szálas teafű különböző variációi beszerezhetőek kicsiny hazánkban is. Mivel nem csak  melegen, hanem hidegen is kifejti hatását, nyáron isteni finom jeges tea készíthető belőle.

Nézzük, mi jót teszünk magunkkal ha rooibos alapú teát fogyasztunk:

  • Nevezhetnék a fiatalság elixírének. Lassítja az öregedést, így fiatalosak és energikusak maradhatunk a fogyasztása által. 
  • Magas E -és C-vitamin tartalma, illetve az alacsony tannin tartalma miatt hozzájárul immunrendszerünk erősítéséhez.
  • Gyulladáscsökkentő hatása révén a köszvény tüneteit is enyhíti.
  • Antioxidáns tartalmának köszönhetően a tea fogyasztásával megelőzhető a rákos megbetegedések kialakulása.
  • Vitalizálja a vérkeringést, így serkenti az új sejtek növekedését.
  • A rooibos tea enyhíti az depressziós tüneteket, az idegességet és a szorongást is.
  • Szintén jó hatással van az emésztésre.
  • A túlzott alkoholfogyasztás és cigarettázás mellett is ajánlatos a fogyasztása, mivel csökkenti az általuk kialakult gyulladásokat a szervezetben.
  • Serkenti a vérkeringést és megfelelő mennyiségű oxigént juttat a sejtekhez, ennek köszönhetően megelőzi a szívproblémák kialakulását. Csökkenti az agyvérzés és szívroham kockázatát.
  • Meggátolja a fogszuvasodásért felelős baktériumok fejlődését.

Mindamellett, hogy több szempontból is támogatják a szervezet helyes működését, a rooibos teák rendkívül finomak,is. Mindennapos fogyasztása a testnek és léleknek egyaránt feltöltődést nyújt.

Rooibos a mindennapok örömére.




Hasonló Ötletek

Jeges Tea Készítési Tippek
Jeges Tea Készítési Tippek

2018 Július 19.

Olvass tovább

Herba Tea
Herba Tea

2018 Január 11.

Olvass tovább

A zöld teáról
A zöld teáról

2018 Január 03.

Olvass tovább