Jeges Tea Készítési Tippek


2018 júl. 19.

Végre itt a nyár! Itt a jeges tea szezon!

Nyáron még fontosabb, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, valamint pótoljuk az izzadással elveszített ásványi anyagokat. Erre tökéletes a tea! Van, aki nyáron is forrón szereti, de mi most ajánlunk nektek kétféle elkészítési módot jeges teához!

1. Hidegen “főzött” tea 

Tedd a szálas tea leveleket egy kancsóba és önts rá friss, hideg vizet. Tedd 7-8 órára a hűtőbe majd szűrd le és már élvezheted is a jeges teádat! 


A hideg vízben való hosszú áztatás miatt a tanninok és a keserű anyagok csak nagyon lassan oldódnak ki, az aromák azonban szépen kiteljesednek. Így az ezzel a módszerrel készített tea enyhe, ám aroma dús, lágy és kicsit édeskés főzetet ad.
Ha így készítenéd a jeges teádat, akkor fontos, hogy kizárólag fekete, zöld tea  leveleket használj, ugyanis már hőkezelve vannak a feldolgozásuk közben, így biztosan teljesen csíra mentesek. A rooibos, gyümölcs és gyógyteákat csak forrázás, áztatás után szabad hűteni, hiszen ezek szárítással, liofilizálással készülnek és semmilyen előzetes hőkezelés alatt nem állnak.

2. Forrázott jeges tea

Tedd a teafüvet a kancsóba és öntsd fel forró vízzel, majd áztasd a tea fajtától függően 3-10 percig. Öntsd rá a főzetet jó sok jégkockára, és már mehet is a hűtőbe. Ez a “sokkolásos” hűtés teszi, hogy a jeges teánknak egyedülállóan frissítő íze lesz végül.
Ezzel a módszerrel bármely tea fajta biztonsággal elkészíthető.

Összegzés: mindkét fajta elkészítési mód tökéletesen frissítő italt eredményez, ám az íz és az aromák különbözőek lesznek. Próbáljátok ki és élvezzétek a frissítő aromákat!

Teáink közül jeges teának ajánljuk:

Pure Energie

Black Magic

Sweet Caramel

Cool Time

Fantasy

Garden Magic

Mediterran Flow

 

 

 

Tippek, hogy még finomabb legyen:

Mikor már elkészült a jeges teánk, rengeteg dologgal dobhatjuk fel a főzetet!
Ízlés szerint tehetünk hozzá citromot, friss menta levelet, bazsalikomot, friss gyümölcsöket, gyümölcsleveket vagy szirupokat. Kínálhatjuk cukorral vagy anélkül. Édesíthetjük cukorral, agávé sziruppal, mézzel vagy gyümölcs szirupokkal, melyek szintén tartalmaznak cukrot.
Ha tea bólét szeretnénk csinálni, tegyünk hozzá szénsavas ásványvizet, rozé   vagy fehér bort!

Egészségetekre!
Hasonló Ötletek

Herba Tea
Herba Tea

2018 jan. 11.

Olvass tovább

A zöld teáról
A zöld teáról

2018 jan. 03.

Olvass tovább

A jó erős fekete
A jó erős fekete

2017 nov. 27.

Olvass tovább