Herba Tea


2018 jan. 11.

My Gift gyógynövényes herba tea

Összetevők: eper levél, citromfű, alma darabok, csipkebogyó, hibiszkusz, rózsabimbó, rózsaszirom, narancshéj, borsmenta levelek.

Az eper levél enyhíti a menstruációs görcsöket, vitaminokban, ásványi anyagokban és ellagsavban gazdag, amely ajánlott rákmegelőző szer. Az eperlevél hasznára válhat annak, akinek vitamin- vagy ásványi anyag hiánya van.

Az alma tartalmaz csontépítő kalciumot, a táplálék felszívódását elősegítő B vitamint, béltisztító pektint, az idegrendszer és anyagcsere működéshez szükséges foszfort, vérképző vasat, izom-működést szabályzó magnéziumot és egyéb fontos ásványi anyagokat.

A szárított hibiszkusz virágából szerte a világon készítenek hideg vagy meleg teát. Főzete kisebb mennyiségben tartalmaz különböző savakat és flavonoidokat. Legfontosabb élettani hatása, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztva bizonyítottan csökkenti a vérnyomást.

A citromfű, más néven mézfű egy gyógyhatású növény, mely virágaiban lévő rendkívül sok nektár miatt kapta nevét. A nyugalom gyógynövényeként tartják számon, mert idegerősítő, és szívnyugtató, valamint segít a depresszív állapotok oldásában. Gyakran alkalmazzák fejfájásra, álmatlanság és egyéb alvászavarok kezelésére. Hatóanyaga emellett vírusölő hatással rendelkezik, melyet kihasználva a gyógyszeripar krémet készít ajakherpesz kezelésére. Az emésztőszervre gyakorolt hatása közül kiemelendő az étvágygerjesztő, epeműködést serkentő, puffadás és gyomorsavtúltengés elleni és szélhajtó szerepe. 

https://mygifttea.hu/collections/herba-teak