A jó erős fekete


2017 nov. 27.

A fekete tea jótékony hatásai

Reggelente egy frissítő fekete csodákra képes, főleg ha nem kávéról, hanem teáról van szó. A fekete tea kiválóan élénkít a benne található theinnek köszönhetően, azonban barna társával ellentétben rendszeres fogyasztása nem okoz problémát szervezetünkben.

A tea segít megőrizni a kellemes leheletet és az egészséges fogakat. Hatóanyagainak köszönhetően megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szájüregben, illetve magas fluortartalma védi fogainkat a fogszuvasodástól.

A központi idegrendszert stimuláló összetevők serkentik a légzést és vérkeringést, ezáltal növelik a szervezet oxigénellátását is.

Szintén a teában található az antioxidáns hatású polifenol, mely gátolja a szabadgyökök káros hatásait, így segít megelőzni a szív-és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések kockázatát.

Számos vizsgálat kimutatta, hogy a fekete teában lévő fitonutriens vegyületek erősítik a csontozatot, illetve rendszeres fogyasztása által elkerülhetjük az ízületi gyulladásokat is.

Mindemellett hozzájárul a gyulladások leküzdéséhez és felveszi a harcot a vírusos megbetegedésekkel szemben.

A fekete tea a nap bármely szakában, a világ minden pontján kiváló szomjoltó és élénkítő, azonban egy dologra érdemes ügyelnünk: csersav tartalma miatt kora reggel nem ajánlott éhgyomorra fogyasztani, mivel számos jótékony hatása mellett, hosszútávon gyomorpanaszokat okozhat. Reggeli mellé tökéletes ital.

A Black Magic a krémes csokoládétól, kókuszpehelytől, a Sweet Caramel pedig a lágy, tejszínes karamell daraboktól lesz igazán különleges fekete tea. Az erősebb és lágyabb ízek kedvelőinek egyaránt kellemes hangulatot idéznek teáink.