A jó erős fekete


2017 November 27.

A fekete tea jótékony hatásai

Reggelente egy frissítő fekete csodákra képes, főleg ha nem kávéról, hanem teáról van szó. A fekete tea kiválóan élénkít a benne található theinnek köszönhetően, azonban barna társával ellentétben rendszeres fogyasztása nem okoz problémát szervezetünkben.

A tea segít megőrizni a kellemes leheletet és az egészséges fogakat. Hatóanyagainak köszönhetően megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szájüregben, illetve magas fluortartalma védi fogainkat a fogszuvasodástól.

A központi idegrendszert stimuláló összetevők serkentik a légzést és vérkeringést, ezáltal növelik a szervezet oxigénellátását is.

Szintén a teában található az antioxidáns hatású polifenol, mely gátolja a szabadgyökök káros hatásait, így segít megelőzni a szív-és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések kockázatát.

Számos vizsgálat kimutatta, hogy a fekete teában lévő fitonutriens vegyületek erősítik a csontozatot, illetve rendszeres fogyasztása által elkerülhetjük az ízületi gyulladásokat is.

Mindemellett hozzájárul a gyulladások leküzdéséhez és felveszi a harcot a vírusos megbetegedésekkel szemben.

A fekete tea a nap bármely szakában, a világ minden pontján kiváló szomjoltó és élénkítő, azonban egy dologra érdemes ügyelnünk: csersav tartalma miatt kora reggel nem ajánlott éhgyomorra fogyasztani, mivel számos jótékony hatása mellett, hosszútávon gyomorpanaszokat okozhat. Reggeli mellé tökéletes ital.

A Black Magic a krémes csokoládétól, kókuszpehelytől, a Sweet Caramel pedig a lágy, tejszínes karamell daraboktól lesz igazán különleges fekete tea. Az erősebb és lágyabb ízek kedvelőinek egyaránt kellemes hangulatot idéznek teáink.
Hasonló Ötletek

Jeges Tea Készítési Tippek
Jeges Tea Készítési Tippek

2018 Július 19.

Olvass tovább

Herba Tea
Herba Tea

2018 Január 11.

Olvass tovább

A zöld teáról
A zöld teáról

2018 Január 03.

Olvass tovább